пятница, 25 ноября 2016 г.

Popplet

       
           Доброго дня, мої читачі! 
   Сьогодні я хочу вам розповісти про інтернет-сервіс Popplet. Що ж це таке? Popplet призначений для створення і наповнення контентом "липкої" дошки з можливістю спільного редагування. Цей сервіс дозволяє створювати стіни мультимедійних (відео, текст, фото, графіка) заміток, якими можна ділитися з іншими та розміщувати роботи на сторінках сайтів, блогів. Готову роботу можна зберегти на комп'ютері в форматі графічного файлу або PDF документа, а також відразу роздрукувати. Цей сайт на англійській мові, але його можна перевести. Для початку роботи потрібно зареєструватися. 

       Потім вводимо свої дані в поля та натискаємо кнопку "Далі".


       Можно обрати різні тарифні плани, але там тільки один безкоштовний. Коли ми зайшли на нього, можемо створювати свою ментальну картку. Також ми можемо подивитися картки інших. 
    Для того щоб створити свою картку тебе натиснути на клавішу "make new popplet"- в лівому куті. Потім потрібно дати назву та обрати колір дошки. Для додавання вмісту потрібно натиснути два рази на дошці. 
       
     При роботі з рамкою можна:
- з'єднувати з іншими рамками, 
- змінювати колір,
- працювати з текстом,
- малювати прямо там,
- додавати коментарі, фото та відео.
   Також Popplet можна працювати в групах і вчитель побачить хто що зробив, бо кожна рамка має підпис, де написано ім'я людини яка це зробила.
      Більш конкретно хочу вам розповісти, як можно Popplet використовувати у педагогічному процесі:
  1. Може використовуватися для створення карток - опор (картинка-слово).
  2. Сервіс дозволить вам візуалізувати інформацію, яку ви даєте на уроці.
  3. За допомогою сервісу Popplet ви можете створювати яскраві схеми.
  4. Сервіс дозволить вам створити ланцюжок з послідовності подій, дій (для здійснення вам буде потрібно функція "показувати у вигляді презентації".
  5. Ви можете створювати роздатковий матеріал швидко, використовуючи функцію "друк".
  6. Ви також можете створювати плани оповідань, відповідей по темі , плани захисту доповідей, презентації.
  7. Сервіс дозволить вам створювати картки з ключовим поняттями.
  8. Також є можливість створення груп відео за певною тематикою.
  9. Ви можете створювати колективні фотогалереї (наприклад: фотографії з екскурсії).

      Ось, наприклад, для дітей 2 класу при вивченні теми "Складові комп'ютера" можна створити таку картку( це тільки початок, її потрібно доповнювати):

Після того як ви зробили свою картку нею можна поділитися в різні інтернет-сервіси та соціальні мережі. Інформація зберігається автоматично. 
      
    Сподіваюсь моя інформація буде цікавою для вас. Рекомендую скористатися цим сайтом!

4 комментария:

  1. Дуже цікава інформація! Думаю скористатися цим сервісом!))

    ОтветитьУдалить
  2. Доброго дня. Гарно та змістовно викладено інформацію про сайт. Гадаю сайт буде цікавим для учнів, використовуючи його на уроках інформатики. Молодець! Бажаю успіхів!

    ОтветитьУдалить
  3. Привіт! Я, як майбутній вчитель буду використовувати цей інтернет-сервіс на уроках інформатики. Гадаю моїм учнім буде дуже цікаво їм користуватися. Ти молодець! Бажаю натхнення та успіхів!

    ОтветитьУдалить
  4. Доброго дня! Я вже працювала з подібним інструментом-Coggle, де також можна побудувати інтелект-карту. Дякуючи Вам ознайомилася з Popplet. Можу сказати, що в цьому інтернет-сервісі значно більше можливостей. Дякую за інформацію, чекаю на нові публікації!

    ОтветитьУдалить